25
Mar

Nordjysk brændeovnsvirksomhed overgik sig selv midt i en pandemi

Mange virksomheder er formentlig bare glade for fortsat at holde skindet på næsen efter et år med en global pandemi og nedlukninger. Modsat er det hos brændeovnsvirksomheden Rais A/S fra Vangen i Frederikshavn, som sidste år kunne præsentere et historisk overskud. 

Den mere end 50 år gamle virksomhed præsterede at tredoble bundlinjen sidste år sammenlignet med året forinden. Fortjenesten blev syv millioner kroner efter skat, og siden august sidste år er medarbejderstaben blevet udvidet med 23 nye ansigter. Virksomheden tæller nu 102 medarbejdere.  

Øget omsætning i flere lande

Under corona-pandemien har mange danskere prioriteret at lave forbedringer i hjemmet. Det har betydet, at flere har valgt at kaste penge efter en brændeovn af høj kvalitet, hvilket Rais A/S har nydt godt af. Den nordjyske virksomhed har dog ikke kun mærket fremgang i Danmark. Omsætningen i alle de øvrige eksportlande blev også øget sidste år. Det gælder særligt Norge, Sverige, Tyskland og England. 

Lavere omkostninger

Med til det positive regnskab hører, at Rais A/S har kunnet holde omkostningerne for sidste år betydeligt nede. Det skal blandt andet ses i lyset af, at de ikke har haft rejseaktiviteter grundet nedlukningerne. Herudover har de ikke kunnet deltage i messer og har derfor ikke givet messetilbud, men solgt langt mere til fuld pris, end de plejer. 

Vækst i salg af gasovne

Rais A/S har valgt at satse mere og mere på gasovne i produktporteføljen. Gasovne går godt i spænd med den digitale tidsalder, hvor folk vil kunne betjene elektroniske apparater nemt og hurtigt. Samtidig har gasovnene fået et mere autentisk udtryk end tidligere. Flammebilledet ligner mere og mere en almindelig brændeovn, hvilket tiltaler forbrugerne. Salget af gasovne udgør en betydelig andel af Rais A/S’ omsætning sidste år. 

Læs hele artiklen her