Køb af brændeovn


Før du køber en brændeovn, er der en række forhold, du skal tænke over:

Vælg en ovn, der passer designmæssigt til hjemmet og jeres smag. Selv om ovnen er lidt dyrere end forventet, er de sidste penge som oftest givet godt ud, fordi I får lige den ovn, der passer til jeres ønsker og behov.

En moderne brændeovn er også et smukt møbel i boligen. Find en god placering i hjemmet, så I får optimal udnyttelse og et godt udsyn til flammerne. Sørg for, at ovnen passer til de rum, den skal opvarme, så ovnen ikke afgiver for meget varme til beboelsen. Sker det, vil du typisk skrue ned for oven og derved risikere en dårligere forbrænding.

Derfor: Hellere en mindre ovn, der får lov at ’arbejde’ end en stor med en dårligere forbrænding.

Har du en eksisterende skorsten, skal du søge råd hos forhandleren og drøfte fordele og ulemper ved denne placering.

Du skal sikre dig, at ovnen lever op til de forventninger, du har til kvaliteten. Der er mange ret ’usynlige’ forskelle på brændeovne. Spørg forhandleren om det konstruktionsmæssige, om de valgte materialer og ikke mindst ovnens finish.

Skal du selv installere ovnen, bør du sætte dig grundigt ind i reglerne for installation af brændeovne. Installationen kræver ikke byggetilladelse men skal derimod godkendes af den lokale skorstensfejer, før din nye brændeovn kan tages i brug.

Erfaring og fagkundskab tæller, når det gælder køb af den rigtige brændeovn. Køb ovnen det sted, hvor du mener, du får den bedste rådgivning og service.

Køb af pillebrændeovn, gaspejs eller biopejs
Her gælder ovenstående gode råd også. Særlige forhold gør sig dog gældende ved køb og installation af gaspejse, der er underlagt en særskilt lovgivning og stiller meget specifikke krav til installation og godkendelse.

Spørg din lokale pejsebutik til råds.