Nærvarme

Brændeovne bringer hygge og nærvær ind i huset. Den magiske stemning, som de dansende flammer giver og naturlige varme, er umulig at skabe ved at tænde for en radiator. Ved at bruge din brændeovn skaber du mulighed for at lave hyggestunder med familie og venner – og samles om noget andet end fjernsynet.

Brændeovne er godt for indeklimaet

Brændeovne udskifter luften i din bolig. Det gavner indeklimaet og reducerer risikoen for husstøvmider og skimmelsvamp. Et sundt og behageligt indeklima betyder meget for vores daglige velbefindende. Er luften for tung og fugtig, kan det komme til udtryk i din krop og dit helbred, da det kan føre til hovedpine og dårlig nattesøvn. En brændeovn kan dermed bidrage til sundere indeklima og et bedre helbred.Brændefyring er CO2-neutral energi

Træ optager CO2 mens det vokser. Ved afbrænding og forrådnelse afgives præcis den samme mængde CO2. Derfor er processen CO2-neutral, og da vi i vores del af verden planter mere skov, end vi fælder, lagres CO2 fra din brændeovn i nye træer.

Moderne danske brændeovne er ikke syndere

Moderne teknologi og udvikling af brændeovne gør brændefyring til miljøvenlig opvarmning. Miljøstyrelsens målinger viser, at en moderne brændeovn udleder 70 % færre partikler, end en tilsvarende ny ovn gjorde i 2005. Moderne brændeovne brænder rent og udleder langt under lovens grænser for partikeludslip.


De danske krav til brændeovne er blandt de strengeste i Europa. Ifølge dansk lovgivning er den maksimale partikeludledning 4 gram pr. kg. brænde, og i dag er partikeludledningen i moderne danske brændeovne faldet helt ned til 2-3 gram pr. kg. brænde. Dermed matcher de kravene fra Svanemærket, hvor der maksimalt må udledes cirka 2 gram pr. kg.


Desuden stammer langt størstedelen – cirka 80 % – af partikelforureningen i Danmark fra udenlandske kilder. Kun max. 10 % af partiklerne i luften i Danmark stammer fra danske brændeovnehave-hygge.jpg

Danskerne elsker hygge med ild

Her i en tid med Corona, hvor folk har haft god tid hjemme i boligen og i haven oplever de danske professionelle pejsebutikker en kraftig stigende interesse for hygge med ild både inde og ude. Salget af pejseindsatse, brændeovne og gaspejse er steget kraftigt og har givet travlhed for de danske pejsebutikker med at levere nærvarme og hygge i mange danske hjem.
Læs mere her >Danske Pejsebutikkers Brancheforening
opfordrer alle...

danske brændeovnsejere til at støtte Facebookgruppen: Miljøbevidste Brændeovns Brugere