Optænding


Den nemmeste og miljømæssigt mest korrekte optænding får du ved at benytte den såkaldte top-down-optænding. Den reducerer partikeludslippet ved optændingen markant:

Luk op for alle ovnens luftspjæld.

Læg to lidt større brændestykker i bunden af brændkammeret.

Ovenpå stabler du i to, tre eller fire lag små stykker optændingsbrænde. Øverst lægger du optændingsposer og tænder, så ilden arbejder sig oppe fra og ned – som et stearinlys. Luk ovnlågen til, men lad den stå på klem de første cirka fem minutter, så ilden får rigtig godt fat og varmer brændkammeret hurtigt op. Derved får du et godt træk i skorstenen og en optimal forbrænding.

Luk derefter ovnlågen men vent med at skruen ned for lufttilførslen, til du ser klare flammer, der har fat i alt træet.
Læs eventuelt mere om miljøfordelene ved top-down-optænding her:

Eller se her, hvordan du gør:
Se video om top-down-optænding her